Trygghet i en klocka
Aldrig ensam. Alltid hjälp.
Överallt.

Faller du, finns vi alltid där.
Helt automatiskt.

Automatiskt falllarm var du än befinner 
dig på jorden. En ovanlig vanlig klocka
som sköter sig helt själv. Inget att ladda,
inget att hålla koll på än tiden.

Klassisk svensk ingenjörskonst
och design på världsledande nivå.

0W8A4330 1.jpg

ALLTID TILLSAMMANS
med de dina automatiskt och manuellt.

Du kopplar ihop dina nära och kära med dig och oss, så att vi alltid är med om du behöver hjälp. Automatiskt och manuellt. 

Via klockan och appen är du aldrig ensam om något händer. 

TRYGG MED STIL

Om du får välja: Snyggt eller fult - vad väljer du ? 

Om du får välja: Snyggt eller fult - vad väljer du? 

En väldig massa hjälpmedel ligger undangömda för att de upplevs fula och stigmatiserande.

Efter hundratals intervjuer gjorde vi som ni bad om: Nämligen tvärtom. Vi skapar något man vill ha på sig, och så gömmer vi in tekniken.

Hjälp som alltid finns där när man behöver, men annars osynlig.

Stil som ger frid. Trygg med stil.

Rätt självklart egentligen, men det krävdes ett gäng smarta seniorer för att vi andra ska fatta, tydligen!

 

 

A short reminder what Bellpal is about: It´s not the tech - It´s about our lifes

0W8A4274 1.jpg

 “Det världsledande medicinteknikföretaget Permobil investerar i den svenska tech-startupen Bellpal. Permobil kommer därmed även att kunna erbjuda
Bellpals teknik för falldetektion på samtliga marknader.”

permobil-logo.png
Bellpal Blå SS.jpg

Livskvalitet.

Vi startade inte Bellpal för att vi ville utveckla en klocka med helt osannolik teknologi.

Egentligen började allt med känslan av att det känns märkligt ensamt och svårt när man vill hjälpa sin nära anhöriga, och lika för den som behöver stöd. Varför ska det vara så komplicerat? Och varför finns det så få “verktyg” som är gjorda för oss i vardagen?

Vi började med att intervjua alla, enskilda, anhöriga, profession på alla nivåer - för att identifiera de mest typiska vardagliga friktioner och utmaningar. För oss alla.

Att bli äldre är inte en tidpunkt. Det är heller inte något som är dramatiskt annorlunda, mer än att man slipper jobba, att vardagen och livet är vad du själv gör den till - i den mån man kan av personliga möjligheter. Det råder ingen brist på information eller kunskaper om de olika risker som börjar uppstå med ökad ålder. Men det råder enorm brist på tillgång av vettiga lösningar.

Medvetenheten är ibland i sig självt ett fängelse, sa en professor, Att inte våga gå ut och socialisera sig, att vara rädd för de risker som finns och begränsa sitt liv är försämrad livskvalitet.

Fallolyckor är den största orsaken till sämre livskvalitet och hälsa. Det är alldeles för många som av helt onödiga orsaker dör på grund av fallolyckor. Det paradoxala är att vi ramlar hemma, vilket är en högre risk än om vi ramlar på öppen gata - där blir vi sedda, och kommer få hjälp. I hemmet, som ensam är ingen som vet, eller kan hjälpa.

Nio av tio skador uppstår av fall. Av alla som ramlar från 70 års åldern är det nästan 70 % som inte alls skadar sig av fallet i sig, men som ändå drabbas illa - man kommer helt enkelt inte upp på fötter för egen maskin, man behöver en extra hand. Att bli liggandes ensam, utan att kunna larma omgivningen kan snabbt bli livsfarligt.

Vi tog fasta på det handgripliga problemet - om man ramlar hemma, inte kommer upp själv, så är det nästan omöjligt att få hjälp.

Om vet att man aldrig är ensam om något händer, att hjälp alltid finns, att ens nära och kära vet och får information, då blir man tryggare. Att som anhörig, kompis eller granne få reda på vad som händer, och kanske t o m kunna hjälpa är också en trygghet.

Kan man dessutom tänka ett par varv extra, så börjar det här bli en rätt spännande möjlighet till lösning. Vi är strax redo att lansera oss, med en plattform som innehåller mer än vad vi själva vågat drömma om.

10785-200.png

Världsunik fallprecision i en klocka som aldrig behöver laddas.

Svensk ingenjörskonst när den är som bäst. Ett krav som ställdes var att man inte ska behöva ladda varje dag, eller ens alls. Det har vi löst. Klockan jobbar i över 6 mån - sen får du ett nytt batteri av oss, automatisk, som du byter själv eller hos närmsta urmakare. Dessutom ser vi och du din batteristatus via appen.

Att ramla är en konst. Med en unik metod där vi filmar och analyserar sensor på kroppen har vi skapat helt unik kunskap om fall. Sen har vi även lyckats få ner det till siffror och matematik i en levande algoritm. Den analyserar all information från klockans sensorer, och “ser” om man har ramlat - i klockan.

Skärmklipp 2018-10-01 22.35.08.png

Aldrig ensam. Dygnet runt, året runt.

Oavsett hur man lever, ensam, i par, eller med många - så vill man aldrig vara ensam när en olycka inträffar. Man behöver andras händer och hjälp.

Vår tjänst ser till att du alltid får hjälp om en olycka är framme. Du blir uppringd av någon av våra sjukskötare som hjälper dig, dygnet runt, oavsett var du är på jorden. Samtidigt är dina nära och kära med via vår app och kan kommunicera öppet med oss, för att veta status, eller kanske hjälpa till.

Under själva larmet vet vi klockans geografiska position, men bara då. Vi övervakar ingen.

1000px-neural_network-svg-640x400.png

Klockorna lär sig av varandra. Automatiskt.

Det enda vi vet är att vi aldrig vet allt. Därför har vi inbyggd automatisk inlärning, så vi kan förbättra konstant. Som kommer alla till nytta, hela tiden. Det låter kanske både självklart och lite komplicerat - och det är just det - både lätt och svårt.

Klockan känner av dina rörelser, och algoritmen bedömer om en olycka har inträffat. Men när den ser saker den inte sett förut, då skickas den informationen till en större dator som adderar och jämför data, och uppdaterar till alla klockor - helt automatiskt. Vi alla hjälps åt helt enkelt.

Vår klocka har 1/2 års drift.
Det är 180 dagar, dvs 4880 timmar av trygghet.
Man byter batteri på ca 4 minuter.
Sen kör man ett halvt år till. Och igen och igen…
…när batteriet börjar bli lägre än 15 % skickar vi ut nytt batteri automatiskt.

Sida 1.jpg
 
 

När vi väl hade bestämt oss….

Så satte vi upp kriterier utifrån vad våra potentiella kunder sagt till oss, och här följer ett litet utdrag:

1) “Ska det vara något att ha, så ska man inte behöva hålla på att tänka på att ladda och sånt”

2)”Inget pillande med någon tekniskt pryl, det är för tråkigt. Det ska vara något som bara funkar”

3) “En klocka är väl bra, men den får inte vara för liten, man ser ju inte tiden då..”

4) “Men min son kan ju inte komma hit på en kafferast, han bor ju långt bort, men det är ju bra om han får reda på vad som händer…”

5) “Bara för att jag är 78 år så innebär det ju inte att jag inte fattar - ingen ska kunna hålla på att följa mig hur som helst. Men om jag behöver hjälp, då är det ju bra om man ser vart jag råkar vara”

6) “Vi är ju nästan aldrig hemma - det måste funka överallt, i Spanien och här..”

7) “ Kommer de med en sån där ful larmknapp, då blir det krig, bara så du vet”

8) “Snygg ska den vara, jag tål inte fula saker..”

9) “Jag gillar ju att bada, vi har ju en pool, det är så otroligt skönt att ligga och flyta runt… jag gör det året runt…nästan, så det måste vara något vattentätt”

10) “Det vore ju enastående om det funkar när man spelar tennis, eller boxas - du vet jag rör på mig rätt mycket, och sist jag testade en sån där mojäng så var det ett jäkla pipande”

11 ) “Kan jag koppla den till min hörapparat - det vore häftigt, jag vet inte varför, men det är kul att skryta för polarna… haha”

12) “Jag har verkligen ingen lust med att mina barn och barnbarn ska hålla på att tjata på mig mer. Jag vet att jag är lite sliten, så det vore ju otroligt skönt om vi kunde få slut på allt gnäll om att de är så oroliga jämt”

13) “Så om jag behöver hjälp, då vill jag ju ha det oavsett var och när - eller hur ? Fixar ni det ?”

14) “Om jag fick en sån där klocka i present ? Ja då skulle jag bli skitglad helt ärligt”

Så här har det låtit det när vi frågat - det finns inget stopp för vilka krav som vi ska klara. Vi har nog löst det mesta, vi gör ju det här för er, och fortsätt tyck till, kom med klagomål och ideér, vi har ju bara börjat.

 
 

About the story of Bellpal