party_icon children_icon date_icon drop_icon world_icon musica_searcher_icon zoom_in_1_icon zoom_in_icon
Gratis frakt och retur
Nöjd kundgaranti
Alltid support via telefon

Mer om BellPal

En falldetektor i världsklass

Det är skillnad på fall och rörelse. I BellPal-klockan finns det en självlärande AI-motor (Artificiell Intelligens) som har tränats till att vara världsmästare på fall. Vi har använt forskning om fall och faktiska, simulerade fall för att lära klockan att identifiera enormt många olika typer av fall. Det är en självlärande dator som hela tiden uppdateras och blir bättre. 

Omedelbar respons: Alltid, överallt

BellPal Trygghetsjour svarar dygnet runt, året runt. En legitimerad under- eller sjuksköterska tar emot samtalet, för att sedan försöka hjälpa dig att nå dina nära och kära, eller att tillkalla vård- och ambulanspersonal.

BellPal Trygghetsjour är inte en vårdgivare. Vårt uppdrag är att finnas där och hjälpa dig att bedöma din situation, för att sedan sätta dig i kontakt med dina nära, eller med akutvården. Det gör vi genom att alltid svara på ditt larm och med hjälp av frågor undersöka ditt tillstånd. Vi har stor erfarenhet och kompetens, men ersätter inte den ordinarie vårdkedjan.

Vi ringer alltid tillbaka

När larmet gått ringer vi alltid upp ytterligare en gång till, även om du som bär klockan verkar vara oskadd vid vårt första samtal. Vi vet att smärtan efter ett fall kan komma stegvis, även om allt kändes ganska bra först. Då är det skönt att få ett samtal där någon återigen frågar hur du mår och eventuellt kan hjälpa till med att kontakta vårdpersonal. Skulle vi hjälpt dig att tillkalla ambulanspersonal ringer vi dig också alltid igen efter en stund, för att höra hur du mår och se till att du har allt du behöver. Vi kan också meddela dina nära och kära om situationen.

Du är aldrig ensam

Om du har fallit aktiveras ett larm. Alla på din kontaktlista får ett meddelande om vad som har hänt. I meddelandet framgår det exakt vart du befinner dig. Alla på din kontaktlista kan genom BellPals app kommunicera med varandra och med vår vårdpersonal på BellPal Trygghetsjour, för att så snabbt som möjligt försöka hjälpa dig.

Integritet

På BellPal värnar vi om din integritet. Det finns inte möjlighet för någon, varken hos oss eller på din kontaktlista, att övervaka dig eller följa klockans rörelser. Det är endast när ett larm aktiveras som BellPal-appen visar din position. Det enda vi på Bellpal kan övervaka är din klocka och smartphones batteristatus. Detta så att vi i god tid kan påminna dig om att byta klockbatteri eller att ladda din smartphone. Vi har ingen insyn i ditt liv, mer än om du faller.

Manuellt larm

Ibland kan man känna behov av hjälp, trots att ett fall inte skett . Därför har varje klocka en manuell larmknapp, precis vid urtavlans siffra 10. När du trycker på den händer samma sak som om du faller: din kontaktlista larmas och BellPal Trygghetsjour ringer dig för att undersöka situationen. I BellPals app kan du själv ta bort larmet om du råkade aktivera larmet av misstag.

Larmet går, men du behöver ingen hjälp

Man kan ramla utan att skada sig. Man kan leka vilt med barnbarnen, hoppa studsmatta, göra kullerbyttor, eller på annat sätt röra sig kraftigt. Man kan råka komma åt den manuella alarmknappen. Det är ingen fara! När larmet går piper appen, och du har sedan 60 sekunder på dig att avbryta ett eventuellt falsklarm innan det går iväg till dina nära och/eller BellPal Trygghetsjour.

När du avbryter ett larm för att du är oskadd eller för att det är ett falsklarm blir du ombedd att knappa in en 4-siffrig kod som visas på din smartphones skärm, så att personalen på vårt Response Center kan vara säkra på att du inte avbrutit ett larm av misstag. Ingen blir meddelad förrän larmet lämnat appen. Det är bara att leka vidare!

Batteritid

Andra fallalarm behöver laddas ofta, men inte vårt. Din BellPal-klocka fungerar i minst 6 månader vid vanligt användande. Då kan du larma många gånger – fler än vad de absolut flesta kommer att behöva göra. När batteriet har mindre än 15 % kvar skickar vi automatiskt ut ett nytt batteri till dig. Det kan du antingen byta själv, eller så guidar vi dig till närmaste urmakare. Du kan även köpa batteriet själv om du föredrar det, och då hjälper vi dig gärna att hitta din närmaste återförsäljare.

Teamet

David Ziemsky
CEO & Founder
david.ziemsky@bellpal.com
Helena Angelhoff
COO/CO-Founder
helena.angelhoff@bellpal.com
Carl Ander
Sales
carl.ander@bellpal.com
Federico Casado
Sales
federico.casado@bellpal.com
Helena Sandén
Finances
helena.sanden@bellpal.com
Lisa Nelén
Customer Service
lisa.nelen@bellpal.com
Olle Svensson
Business Design
olle.svensson@bellpal.com